Vergoedingen

Als particulier kun je op verscheidene manier kosten voor een coachtraject (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Heb je een bedrijf of ben je zzp-er dan kun je de kosten van een sessie of traject opvoeren als bedrijfskosten.

Via je werkgever 

Ben jij in loondienst en zit je momenteel niet zo lekker in je werk? Of loop je privé vast en heeft dit ook zijn weerslag op jouw functioneren? Omdat jouw werkgever er ook bij gebaat is dat je gezond blijft, kan deze er voor open staan om de kosten van een traject (deels) te vergoeden. Een fitte werknemer heeft immers voordelen:

  • geen ziektekosten door uitval 
  • een fitte werknemer is productiever 
  • tevens getuigt het van goed werkgeverschap als er goed voor het personeel gezorgd wordt 

Vaak heeft de werkgever een opleidingsbudget voor persoonlijke ontwikkeling, scholing, verzuimpreventie of vitaliteit. Een coachtraject wordt bovendien vaak als veel effectiever ervaren dan een cursus. 

Via de arbodienst van je werk

Heb je werkgerelateerde klachten? Vraag gerust aan je werkgever om de kosten voor een coachtraject te vergoeden. Werkgevers zijn eventueel na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten op zich te nemen in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld ter preventie van burn-out of langdurig ziekteverzuim.

Via het UWV

Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Het UWV kan een budget aan je beschikbaar stellen waarmee je je coaching traject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.


Jij bent het waard om in jezelf te investeren 

Investeren in jezelf is de beste investering die je kunt doen. Het levert je zoveel op. Vaak heb je nog belemmerende overtuigingen die jou weerhouden om de stap te zetten. Welk verhaal vertel jij jezelf als het gaat om tijd en geld te investeren in jezelf?

  • Ik kan het zelf wel 
  • Daar heb ik nu geen tijd voor 
  • Het is te duur
  • Het is nog niet het juiste moment 
  • Ik heb geen geld 


Zulke gedachtes zijn heel logisch, maar helpen je uiteindelijk niet verder. Ze zijn voor jou waarheid, maar je kunt je afvragen of ze wel echt kloppen. Hoe zouden deze gedachtes zijn ontstaan, waar komen ze vandaan en waarom hou je het verhaal in stand? Heb je echt geen tijd, of vind je het spannend om het traject aan te gaan? Hetzelfde geldt voor geld, heb je het echt niet of zijn er misschien wel mogelijkheden om aan geld te komen? Wat heb jij nodig om wel die eerste stap te zetten, wie of wat zou jou daar bij kunnen helpen? Zou je het bijvoorbeeld ook kunnen lenen of zijn er andere uitgaven waar je op kunt besparen?

Op het moment dat jij iets nieuws gaat doen, is dat vaak spannend. Misschien komt er onzekerheid om de hoek kijken, mis je zelfvertrouwen of weet je niet waar je moet beginnen. En daar moet je dan ook nog geld in steken? Niet gek dat je daar terughoudend in bent. Heel begrijpelijk ook, maar denk eens aan het alternatief en hoe voelt dat voor jou. Rond blijven lopen met je eetproblemen en de impact daarvan. Je diepste verlangen is toch een leven zonder eetstoornis?

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen, waar een wil is, is een weg. Ik heb trajecten gedaan waar ik kilometers voor moest reizen en die een behoorlijke hap uit mijn budget namen. Maar ik voelde zo sterk dat dat me ging helpen. En het was me ook elke cent, elke minuut en elke kilometer waard. Het heeft voor de grootste sprongen in mijn persoonlijke ontwikkeling gezorgd waar ik nog elke dag de vruchten van pluk. En nog steeds zijn het de programma's waar ik zelf voor betaal en niet worden vergoed het meest effectief. Want onbewust doet het ook iets met je mindset en motivatie om er helemaal voor te gaan.  

Een traject waarmee jij transformeert en de eetproblemen achter je kunt laten is van onbetaalbare waarde. 
Jij bent die investering ook waard!